Tervetuloa Diakoniatyöntekijöiden Liiton jäseneksi

Diakoniatyöntekijöiden Liitto (Dtl) on kirkon sektorin suurin ja vanhin diakonia-alan ammattijärjestö. Jäsenkelpoisia ovat kaikki ammattikorkeakoulu- tai vastaavan tutkinnon suorittaneet, joilla on kelpoisuus evankelis-luterilaisen kirkon diakonian tai kasvatuksen tehtäviin. Jäsenkelpoisia ovat myös näiden alojen opiskelijat. Jäseniämme työskentelee mm. diakoniatyöntekijöinä, lähetyssihteereinä, lähetystyöntekijöinä, perheneuvojina, lapsityönohjaajina, kansainvälisen työn tehtävissä ja muissa asiantuntijatehtävissä kirkossa. Kuntien ja yksityisten sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöinä, sosionomeina tai sairaanhoitajina on monia jäseniämme.

Diakoniatyöntekijöiden Liitto edistää yhdessä muiden akavalaisten kirkon liittojen (AKI, KNT) kanssa erityisesti kirkon hengellisen työn tekijöiden työsuhteen etuja. Ammatillisen diakoniatyön puolustajana Dtl tekee ainutlaatuista työtä, jota kukaan muu ei tee.

Liitto hoitaa jäsentensä palkkaukseen, palvelussuhteen ehtoihin ja ammatiliseen edunvalvontaan liittyviä asioita. Järjestämme myös koulutusta, opintomatkoja ja virkistystoimintaa sekä osallistumme aktiivisesti diakonian alaan liittyviin työryhmiin ja vaikuttamistoimintaan. Yhdessä olemme enemmän!

Täytä jäsenhakemus
Tämän linkin kautta pääset tilaamaan jäsenhakemuksen kirjautumislinkin omaan sähköpostiosoitteeseesi. Sähköisellä lomakkeella voit halutessasi valtuuttaa Dtl:n irtisanomaan jäsenyytesi vanhassa liitossa sekä toimittamaan valtakirjan työnantajallesi jäsenmaksun perimiseksi. Helppoa, eikö totta!
Tarkista jäsenmaksut täältä.

 

Opiskelijat

Opiskelijajäsenyys on maksuton koko opintojen ajan ja opiskelijajäseneksi voit liittyä opiskelijajäseneksi liittoon -sivulla.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informaatio henkilötietojen käsittelystä.

Työttömyysturvasi jatkuu katkotta

Jos kuulut muuhun liittoon tai työttömyyskassaan on tärkeää huolehtia siitä, että siirtyminen vanhasta liitosta ja kassasta uuteen tapahtuu 30 päivän kuluessa. Tällöin edellisessä työttömyyskassassa kerryttämäsi työssäoloaika säilyy ja varmimmin tämä onnistuu, kun valtuutat Dtl:n tekemään jäsenyyden siirron mainitsemalla siitä jäsenhakemuksessa. Muussa tapauksessa sinun tulee itse huolehtia toisen työttömyyskassan ja liiton jäsenyyden irtisanomisesta. Huomioithan, että työttömyyskassaa voi vaihtaa vain, jos olet palkkatyössä.