Tervetuloa mukaan diakonian asiantuntijoiden omaan liittoon!

Opiskeluaika on monella tapaa merkittävää aikaa. Opintojen aikana alkaa kasvu kirkon työhön ja diakonian asiantuntijaksi. Opiskelu, opiskelutoverit ja harjoittelut ovat osa tätä kasvuprosessia. Yksi osa asiantuntijuutta on myös työelämäosaaminen. Millainen kirkko on työpaikkana, mitä on sovittu palkoista tai vuosilomista, miten korvataan virkamatkat tai leirityö? Näistä asioista opit ja pysyt ajan tasalla kuulumalla liittoon. Diakoniatyöntekijöiden Liitto on erityisesti diakonian asiantuntijoiden etujen edistäja, työelämätuntija ja ammatillisen diakoniatyön puolustaja. Dtl:n opiskelijajäsenenä tiedät, mistä kirkon työelämässä puhutaan ja samalla saat hyvät jäsenedut.

Liity nyt, se on maksutonta perustutkinto-opiskelijalle koko opintojen ajan! Tilaa tästä linkistä sähköinen jäsenlomake sähköpostiisi.


Jos käyt työssä opintojen aikana, voit liittyä jo nyt varsinaiseksi jäseneksi. Tällöin maksat normaalia jäsenmaksua ja samalla kerrytät ansiosidonnaista työttömyysturvaasi. Varsinaisena jäsenenä käytettävissäsi ovat kaikki liiton edut ja palvelut. Jos liityt varsinaiseksi jäseneksi, täytä varsinaisen jäsenen jäsenhakemus.

Huom. Liitto ei saa automaattisesti tietoa valmistumisestasi, joten ilmoita siitä hyvissä ajoin toimistoon. Valmistumisen jälkeen opiskelijajäsenyys päättyy. Samalla voit liittyä varsinaiseksi jäseneksi ellet ole jo aiemmin liittynyt työssä käyvänä varsinaiseksi jäseneksi.

Opiskelijan hyvät jäsenedut - maksutta käyttöösi!

Opiskelijajäsenenä saat maksutta seuraavat jäsenedut:

  • Liiton toimiston palvelut: virka- ja työehtosopimusneuvonta ja muu palvelussuhdeneuvonta.
  • Dino-lehti: ammatillista tietoa diakonian ja kasvatuksen sektoreilta (yhteinen KNT:n kanssa).
  • Laaja matkavakuutusetu: matkustajan lisäksi matkatavarat kuuluvat vakuutuksen piiriin! Vakuutus on voimassa Suomessa yli 50 km etäisyydellä kodista ja kaikkialla ulkomailla.
  • Meillä myös opiskelijat voivat hakea tukea opintorahastosta. Tukea myönnetään kirkollista identiteettiä tukevan opinnäytetyön tekemiseen.
  • Vastavalmistuneille opiskelijoille lisäksi Danske Bankin superedut. Tutustu etuihin tästä linkistä.
Suositus kirkon hengellisen työn kausityöntekijän työehdoista

Suositus kirkon hengellisen työn kausityöntekijän työehdoista - Dtl:n, AKI-liittojen ja KNT:n yhteinen suositus kesätyöntekijöiden palvelussuhteen ehdoista 16.3.2021

Kohti diakonian virkaa

Olet opiskelemassa tutkintoa, joka mahdollistaa työskentelyn diakonian virassa. Diakonian virkaan liittyy kirkkohallituksen asettamat tutkintovaatimukset. Diakonian vihkimysvirasta ovat piispat antaneet suosituksen. Lue lisää palvelussuhdevirasta ja diakonian vihkimysvirasta Ammatilliset asiat-sivuilta kohdasta Diakonian virka.