Jäsenmaksut

Työ- tai virkasuhteessa olevan jäsenmaksu vuonna 2024 on 1,3 % työnantajan maksamasta veronalaisesta palkkatulosta, etuuksista, palkkioista, lomarahasta ja lomakorvauksesta. Maksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun ja on verovähennyskelpoinen.

Palkattomalla virka- opinto-, vuorottelu- tai perhevapaalla tai työttömänä olevan jäsenmaksu on 12 €/kk. Maksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun ja on verovähennyskelpoinen. Jäädessäsi pois työstä em. syistä, muista ilmoittaa siitä liittoon, niin saat maksuohjeet.

Lähetettyjen työntekijöiden jäsenmaksu on 140 € vuodessa, kun työntekijä on ulkomaille lähetettynä. Maksu sisältää kaikki varsinaisen jäsenen edut. Lähetettynä työntekijänä voidaan pitää henkilöä, joka on suomalaisen työnantajan lähettämä, kuuluu ulkomaille lähtiessään Suomen sosiaaliturvaan ja tekee työtä ulkomailla tilapäisesti (Kela).

Yrittäjän jäsenmaksu on 200 € vuodessa eikä se sisällä työttömyyskassan jäsenmaksua.

Eläkeläisjäsenen ja rinnakkaisjäsenen (joka on varsinaisena jäsenenä toisessa akavalaisessa liitossa) jäsenmaksu on 45 € vuodessa. Työttömyyskassan jäsenmaksu ei sisälly näihin jäsenmaksuihin.

Alan AMK-perustutkintoa suorittavat opiskelijat ja kunniajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Muista tarkistaa palkkakuitistasi, että jäsenmaksut on peritty oikein! Huolehdi myös, että olet maksanut oikeantyyppistä jäsenmaksua oikean suuruisen määrän. Jos sinulla on kysyttävää jäsenmaksuista tai niissä on jotain epäselvää, ota yhteyttä toimistoon, niin selvitetään asia.

Ohjeita työnantajalle jäsenmaksuperinnästä.