Tervetuloa Diakoniatyöntekijöiden Liiton jäseneksi

Diakoniatyöntekijöiden Liitto (Dtl) on kirkon sektorin suurin ja vanhin diakonia-alan ammattijärjestö, johon kuuluu yhdeksän kymmenestä diakoniatyöntekijästä. Dtl on korkeasti koulutettujen keskusjärjestön Akavan  ja Julkisalan korkeakouutettujen neuvottelujärjestö JUKOn jäsenliitto.

Jäsenkelpoisia Dtl:oon ovat kaikki ammattikorkeakoulu- tai vastaavan tutkinnon suorittaneet, joilla on kelpoisuus evankelis-luterilaisen kirkon diakonian tai kasvatuksen tehtäviin. Jäsenkelpoisia ovat myös näiden alojen opiskelijat. Jäseniämme työskentelee mm. diakoniatyöntekijöinä, lähetyssihteereinä, lähetystyöntekijöinä, perheneuvojina, lapsityönohjaajina, kansainvälisen työn tehtävissä ja muissa asiantuntijatehtävissä kirkossa. Kuntien ja yksityisten sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöinä, sosionomeina tai sairaanhoitajina, on monia jäseniämme.

Diakoniatyöntekijöiden Liitto edistää yhdessä muiden akavalaisten kirkon liittojen (AKI, KNT) kanssa erityisesti kirkon hengellisen työn tekijöiden työsuhteen etuja. Ammatillisen diakoniatyön puolustajana Dtl tekee ainutlaatuista työtä, jota kukaan muu ei tee.

Liitto hoitaa jäsentensä palkkaukseen, palvelussuhteen ehtoihin ja ammatiliseen edunvalvontaan liittyviä asioita. Järjestämme myös koulutusta, opintomatkoja ja virkistystoimintaa sekä osallistumme aktiivisesti diakonian alaan liittyviin työryhmiin ja vaikuttamistoimintaan. Yhdessä olemme enemmän!

Täytä jäsenhakemus tässä

Täytä tästä linkistä avautuva jäsenhakemus, tulosta ja allekirjoita se ja lähetä liittoon. Anna kopio työpaikkasi palkanlaskijalle. Toistaiseksi hakemus tehdään pdf-muodossa, mutta jäsenrekisteriuudistuksen jälkeen keväällä 2018 liittyminen muuttuu kokonaan sähköiseksi.

Opiskelijajäseneksi voit liittyä opiskelijajäseneksi liittoon -sivulla.

Jäsenmaksut

Työ- tai virkasuhteessa olevan jäsenmaksu on 1,3 % varsinaisesta palkasta.

Palkattomalla virka- opinto-, vuorottelu- tai perhevapaalla tai työttömänä olevan jäsenmaksu on 10 €/kk. Maksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun ja on verovähennyskelpoinen. Jääseddäsi pois työstä em. syistä, muista ilmoittaa siitä liittoon.

Lähetettyjen työntekijöiden jäsenmaksu on 140 € vuodessa, kun työntekijä on ulkomaille lähetettynä. Maksu sisältää kaikki varsinaisen jäsenen edut. Eläketurvakeskuksen mukaanlähetettynä työntekijänä voidaan pitää henkilöä, joka on suomalaisen työnantajan lähettämä, kuuluu ulkomaille lähtiessään Suomen sosiaaliturvaan ja tekee työtä ulkomailla tilapäisesti.

Rinnakkaisjäsenen (joka on varsinaisena jäsenenä toisessa akavalaisessa liitossa) ja eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 35 € vuodessa. Työttömyyskassan jäsenmaksu ei sisälly näihin jäsenmaksuihin.

Alan AMK-tutkintoa suorittavat opiskelijat ja kunniajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Muista tarkistaa palkkakuitistasi, että jäsenmaksut on peritty oikein!

Työttömyysturvasi jatkuu katkotta

Jos kuulut muuhun liittoon tai työttömyyskassaan on tärkeää huolehtia siitä, että siirtyminen vanhasta liitosta ja kassasta uuteen tapahtuu 30 päivän kuluessa. Tällöin edellisessä työttömyyskassassa kerryttämäsi työssäoloaika säilyy ja varmimmin tämä onnistuu, kun valtuutat Dtl:n tekemään jäsenyyden siirron mainitsemalla siitä jäsenhakemuksessa. Muussa tapauksessa sinun tulee itse huolehtia toisen työttömyyskassan ja liiton jäsenyyden irtisanomisesta. Huomioithan, että työttömyyskassaa voi vaihtaa vain, jos olet palkkatyössä.

Liiton esite

Lataa tästä linkistä Dtl:n sähköinen esite.