Jos sinut lomautetaan tai jäät työttömäksi

Jos sinut lomautetaan tai jäät työttömäksi, ilmoittaudu TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Työnhaun aloittamisen jälkeen saat työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysturvaan. Työttömyyskassa voi laskea omavastuuajan ja maksaa päivärahaa ainoastaan ajalta, jolloin työhakusi on ollut voimassa.

Diakoniatyöntekijöiden Liiton jäsenenä työttömyyskassasi on Erityiskoulutettujen työttömyyskassa ERKO. Noin kahden viikon työttömyyden jälkeen voit hakea työttömyyskorvausta lähettämällä ansiopäivärahahakemuksen ERKOon. Hakemuksen, täyttöohjeen ja muut ajantasaiset ohjeet saat ERKOn sivuilta. ERKOsta voit tarkistaa oikeutesi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan eli täyttääkö työhistoriasi työssäoloehdon ja oletko ollut riittävän ajan kassan jäsenenä.

ERKOn palvelunumero 09 7206 4343 on avoinna ma, ke ja to klo 12-15. Linkki ERKOn sivuille.

Muista ilmoittaa työttömyydestäsi myös liittoon, josta saat maksuviitteet työttömyysajan jäsenmaksulle. Työttömän jäsenmaksu on 10 €/kk.

HUOM. Korona-epidemian aiheuttamat lomautukset ruuhkauttavat työttömyyskassaa. Tällä hetkellä hakemusten määrä on kymmenkertainen normaalitilanteeseen verrattuna. Hakemusten käsittelyaika on noin 9 arkipäivää, mutta toukokuussa käsittelyaika voi pidentyä. Käsittelyajan nopeuttamiseksi ERKO on lisännyt henkilökuntaa. Huolellisesti täytetty hakemus ja verkkoasiointi helpottavat asioiden käsittelyä kassassa (ERKOn tiedote 8.4.2020).
 
Lue lisää:

ERKOn ohje, jos sinut lomautetaan / Permittering

ERKOn ohje, jos jäät työttömäksi / Arbetslöshet

Työttömyyskassojen etuusopas / Arbetslöshetskassornas förmånsbroschyren