Jäsenmaksut

Työ- tai virkasuhteessa olevan jäsenmaksu on 1,3 % varsinaisesta palkasta.

Palkattomalla virka- opinto-, vuorottelu- tai perhevapaalla tai työttömänä olevan jäsenmaksu on 10 €/kk. Maksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun ja on verovähennyskelpoinen. Jäädessäsi pois työstä em. syistä, muista ilmoittaa siitä liittoon.

Lähetettyjen työntekijöiden jäsenmaksu on 140 € vuodessa, kun työntekijä on ulkomaille lähetettynä. Maksu sisältää kaikki varsinaisen jäsenen edut. Lähetettynä työntekijänä voidaan pitää henkilöä, joka on suomalaisen työnantajan lähettämä, kuuluu ulkomaille lähtiessään Suomen sosiaaliturvaan ja tekee työtä ulkomailla tilapäisesti (Kela).

Rinnakkaisjäsenen (joka on varsinaisena jäsenenä toisessa akavalaisessa liitossa) ja eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 35 € vuodessa. Työttömyyskassan jäsenmaksu ei sisälly näihin jäsenmaksuihin.

Alan AMK-tutkintoa suorittavat opiskelijat ja kunniajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Muista tarkistaa palkkakuitistasi, että jäsenmaksut on peritty oikein! Huolehdi myös, että olet maksanut oikeantyyppistä jäsenmaksua oikean suuruisen määrän. Jos sinulla on kysyttävää jäsenmaksuista tai niissä on jotain epäselvää, ota yhteyttä toimistoon, niin selvitetään asia.