DTL:n opintomatka Saksaan ja Alankomaihin huhtikuussa 2024

21.09.2023

Diakoniatyöntekijöiden Liitto toteuttaa opintomatkan keväiseen Saksaan ja Alankomaihin 11.-15.4.2024.

Liiton opintomatkalla tutustutaan diakonian juuriin Kaiserswerthissä. Kaiserswerther Diakonie yhdistää diakonisen perinteen ja modernit sosiaalipalvelut. Fliedner University of Applied Sciences Dusseldorf on ammattikorkeakoulu, jonka opinto-ohjelmat juontavat juurensa kaiserwertheriläiseen koulutusperinteeseen terveydenhuollon ja sosiaalialan ammatteja varten.

Rotterdamissa tutustumme Suomen Merimieskirkon toimintaan. Merimieskirkko on kristillinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kohtaamispaikka, jonka tavoitteena on rakentaa välittäviä yhteisöjä sekä tukea jokaista voimaan omassa elämässään mahdollisimman hyvin.

Käymme myös kuuluisassa Keukenhofin kevätpuutarhassa, joka on tuolloin parhaimmillaan. Amsterdamissa tutustumme kaupungin rikkaaseen kulttuuriperintöön sekä käymme Porvoon yhteisöön kuuluvan Englannin kirkon kansainvälisessä seurakunnassa. Amsterdamissa on mahdollisuus käydä myös Anne Frank museossa, joka muistuttaa siitä, mihin antisemitismi, ennakkoluulot, syrjintä ja viha johtavat.

Ohjelma:

Torstai 11.4.2024

Lento klo 9.40 Helsinki – Düsseldorf. Lentoasemalta on bussikuljetus Kaiserswerthiin, jossa syödään lounas (sis. hintaan). Tutustumme opastetulla kierroksella Kaiserwerthin diakonialaitoksen (Kaiserswerther Diakonie) toimintaan ja saksalaiseen diakonissojen sisarkuntaan (Kaiserswerther Schwesternschaft). Friederike ja Theodor Fliednerin toiminnasta alkanut diakonissalaitos ja sisarkotijärjestelmä on vaikuttanut myös suomalaiseen laitos- ja seurakuntadiakoniaan. Yöpyminen on Holiday Inn Express Düsseldorf -hotellissa. Illallinen omakustanteisesti.

Perjantai 12.4.2024

Hotelliaamupalan jälkeen klo 9.00 siirrymme bussikuljetuksella kohti Rotterdamia. Matkalla on pysähdys Nijmegen kaupungissa, jossa syödään lounas (sis. hintaan). Rotterdamissa tutustutaan Suomen Merimieskirkon toimintaan. Merimieskirkko tarjoaa kaikille pysyvästi tai tilapäisesti Alankomaissa oleskeleville kirkollisia palveluita, sosiaalista toimintaa, harrastusmahdollisuuksia sekä keskustelu- ja kriisiapua. Rotterdamista jatketaan bussikuljetuksella Leidenin kaupunkiin, jossa yövymme Letcher Wellness hotel Leidenissä. Illallinen omakustanteisesti. Leidenissä on mahdollisuus tehdä kävelykierros Rembrandtin jalanjäljissä.

Lauantai 13.4.2024

Hotelliaamupalan jälkeen siirrymme Leidenistä n. 17 km bussikuljetuksella Keukenhofin puutarhoille. Puutarhan ravintolassa voi syödä omakustanteisen lounaan. Puutarhakäynnin jälkeen siirtyminen Amsterdamiin (n. 50 km) hotelli The Niu Fenderiin, jonne jätetään matkatavarat. Tässä kohtaa on mahdollisuus vierailla Van Gogh Museumissa, johon on ennakkoilmoittautuminen ja erillinen maksu. Halutessaan voi myös kiertää omatoimisesti kaupungilla. Illan päätteeksi on yhteinen illallinen (sis. hintaan).

Sunnuntai 14.4.2024

Hotelliaamupalan jälkeen klo 10.00 on yhteinen messu Christ Church Amsterdam -kirkossa. Seurakunta kuuluu Englannin kirkkoon (Diocese in Europe of the Church of England), joka on Porvoon kirkkoyhteisön jäsen. Messun jälkeen omakustanteinen lounas ja vapaata aikaa Amsterdamissa, jolloin on mahdollisuus vierailla mm. Anne Frankin museossa (Anne Frank house) Museoon on ennakkoilmoittautuminen ja erillinen maksu. Iltapäivällä on opastettu kiertokävely Amsterdamissa. Päivän kruunaa yhteinen illallisristelly kanavilla (sis. hintaan).

Maanantai 15.4.2024

Aamupala hotellissa, huoneiden luovutus ja klo 9.00 bussikuljetus lentokentälle. Lento Helsinkiin lähtee 11:55 ja perillä ollaan klo 15.15.

Ilmoittautuminen:

Sitova ilmoittautuminen tulee tehdä 31.1.2024 mennessä sähköpostilla toimisto@dtl.fi-osoitteeseen. Opintomatkalle on varattu 20 paikkaa ja mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta:

1550 € DTL:n jäsenille ja 1750 € muille.

Majoitus on 2 HH. Jos haluat majoittua 1HH, onnistuu se 450 € lisämaksusta.

Matka on maksettava 15.2.2024 mennessä.

Matkan peruutusehdot:

01.2.24-26.2.2024 välisenä aikana tehdyistä matkan peruutuksista laskutamme 100 €. 27.2.2024 jälkeen tehdyistä matkan peruutuksista laskutamme täyden hinnan.

Oikeus ohjelmamuutoksiin pidätetään.

KUVA/Keukenhof: Keukenhofin puutarhaan on istutettu jopa 7 miljoonaa kukkasipulia.