Diakonian kultainen ansiomerkki kahdeksalle

21.03.2023

Maanantaina 20.3.2023 luovutettiin diakonian kultainen ansiomerkki kahdeksalle henkilölle. Luovutustilaisuus järjestettiin Oulussa pidettävien Diakoniajohdon neuvottelupäivien yhteydessä.

Merkin saivat diakonian hippakuntasihteeri Sirpa Tirri, Espoon hiippakunta, toiminnanjohtaja Tiina Laine, Diakoniatyöntekijöiden Liitto, diakonian hiippakuntasihteeri Mirva Kuikka, Oulun hiippakunta, johtava diakoniatyöntekijä Raija Eeva, Turun Tuomiokirkkoseurakunta, erityisdiakoni Anne-Mari Mäkiniemi, Tampereen seurakuntayhtymä, seurakuntapastori Raili Suviranta, Taivalkosken seurakunta, johtava diakonia- ja yhteiskuntatyön asiantuntija Katri Valve, Vantaan seurakuntayhtymä ja asiamies Marko Pasma, Diakoniatyöntekijöiden Liitto.

Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston Diakonia ja yhteiskunta -yksikkö myöntää kultaisen ansiomerkin tunnustukseksi henkilölle, joka on tehnyt pitkäaikaista ja ansiokasta työtä diakonian hyväksi kirkon, seurakunnan, diakonialaitoksen tai muun vastaavan yhteisön palveluksessa.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on ansioitunut tunnustusta ansaitsevalla tavalla pääsääntöisesti valtakunnallisella tasolla erityisesti heikoimmassa asemassa olevien auttamisessa ja hyvinvoinnin edistämisessä, uuden diakoniatoiminnan kehittämisessä ja järjestämisessä tai diakonian näkyvyyden vahvistamisessa.