Miksi kirkko ei saa vaieta köyhyydestä yhteiskunnassa? | Turun ja Suomen Arkkipiispa

Lue Facebookissa

"Jag gillar att som diakoniarbetare få använda min breda kompetens inom sociologi, socialpolitik, teologi, lagstiftning och peda...

Lue Facebookissa

"Minulla on monipuolista osaamista diakoniatyöstä sekä muutenkin sote-alalta. Parasta työssäni on erilaisten ihmisten kohtaamine...

Lue Facebookissa

Photos from DTL's post

06.09.2023

Kysyimme viime viikon D-Dayn kunniaksi, että mistä tulisi puhua. Saimme neljä hyvää aihetta ja tällä viikolla pj Tiina pureutuu storyjen puolella kutsumukseen.

💚 Diakonian viralla voidaan tarkoittaa joko palvelussuhdevirkaa seurakunnassa tai yhtä kirkon vihkimysviroista (diakonian virka, pappisvirka, piispan virka).

💚 Vihkimyksen saadakseen tulee vihittävällä olla vocatio externa - ulkoinen kutsu seurakunnan diakoniatyöhön. Vihkimyksen voi saada myös henkilö, jolla on diakoniaan liittyviä tehtäviä kristillisen järjestön, valtion, kunnan, säätiön, yksityisen järjestön tai muun yhteisön palveluksessa. Vihkimyksen myöntää aina piispa.

💚 Mutta mitä tarkoittaa vocatio interna - sisäinen kutsu diakoniatyössä?

⤵️ Mitä kutsumus on? Onko diakoniatyö kutsumusammatti? Kantaako kutsumus? Milloin ja missä sinä koit kutsun diakoniatyöhön? Kerro ja kommentoi!

#kutsumus #kutsuttunakirkontyöhön #diakonia #diakoniatyö #diakonianvihkimys