JUKO nostaa julkisen sektorin #kympinnaiset naistenpäivän viikon keskiöön

04.03.2019

Suomalainen yhteiskunta tuskin pyörisi ilman julkisen alan kympinnaisia, muistuttaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO. Siksi Naistenpäivän viikolla nostamme muun muassa nämä kissat pöydälle: naisvaltaisten alojen matalat palkat, määräaikaisten työsuhteiden katkeaminen äitiyslomaan sekä epäasiallinen käytös ja häirintä työpaikoilla.

 

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien, ja sukupuolten tasa-arvo tunnustettiin YK:n peruskirjassa vuonna 1945. Vuosikymmenten mittaan on moni asia naisten työelämässä parantunut, mutta yhtä lailla moni asia mättää edelleen – myös tasa-arvostaan tunnetussa Suomessa.

 

”Me JUKOssa haluamme nostaa esille julkisen sektorin naisten tärkeän roolin yhteiskunnassa. Siitä kumpuaa myös naistenpäivän 8.3. viikolle luomamme käsite ja kampanja #kympinnaiset”, kertoo Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

 

JUKOn mukaan kyse on koko hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudesta ja julkisen sektorin rapautumisen estämisestä. Julkisen sektorin työehtoja on parannettava, jotta tekijöitä näille aloille löytyy vastakin.

 

”Me JUKOssa haluamme, että kympinnaiset saavat työstään palkkaa, joka osoittaa työn tärkeyden. Tuleva neuvottelukierros kertoo, onko näiden alojen ja työntekijöiden arvostus vain juhlapuhetta”, Löfgren sanoo.

 

Lisätiedot:

JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren, p. 040 568 2798, maria.lofgren@juko.fi, Twitter: @marialofg