Esteettömyys Ristinkirkossa

Katutasosta pääsee kirkkosaliin pyörätuolilla, aulassa on inva WC ja hissillä pääsee parvelle ja alakerran kahvioon. Induktiosilmukan kuuluvuusalueen kartta on kirkon ilmoitustaululla.

 

Esteettömyys Sibeliustalossa

Esteetön liikkuminen

Pysäköintipaikat: salirakennuksen kohdalla 3  invapaikkaa autoille sisämuurin vieressä.

Automaattiovet
- Pääsisäänkäynnin Ankkurikadun puolella on automaattiovi, painike vasemmalla puolella.
- Kongressisiiven ovet aukeavat seinällä olevasta painikkeesta, sisäovi aukeaa automaattisesti. Kongressisiipeen on luiska.

Esteetön hissi
- Finlandia-klubille toiseen kerrokseen pääsee hissillä (max 25 hlöä)
- Finlandia-klubilla on tasalattia, pyörätuolilla pääsee myös lavan eteen.
- Saunakabinettiin (4. kerros), Hartman-aulaan, ryhmätiloihin ja toimistoihin (2.kerros) on aulasta henkilöhissi (max 8 hlöä)

Pyörätuolit ja rollaattorit

Kaikkia pyörätuolia tai esim. rollaattoria käyttäviä asiakkaita pyydetään saapumaan hyvissä ajoin tapahtumiin. Näin varmistetaan, että Sibeliustalon henkilökunta ehtii tarvittaessa avustaa siirtymisessä saliin ja paikan löytämisessä. Sisään meno ruuhkautuu heti ovien avauduttua ja kaikki em. apuvälineitä käyttävät pyritään saamaan sisälle ennen muuta yleisöä.

Sibeliustalon pääsalin pyörätuolipaikat 12 kpl sijaitsevat permannon viimeisellä  rivillä nro  23. Kulku näille paikoille on suoraan sisääntulokerroksesta Metsähallin läpi saliovien kautta.
Alapermannolle mennään oikean kaikukammion invahissillä.
1. ja 2. parvelle pääsee Metsähallin takaseinän keskellä olevalla henkilöhissillä.

Pyörätuoli- ja avustajapaikat ovat myynnissä Sibeliustalon lipunmyynnissä sekä Lippupisteen ja Lippupalvelun myyntipisteissä (huom! ei saatavilla netistä). Ostettaessa lippua pyörätuolin käyttäjälle kannattaa varmistaa, että paikat ovat varmasti oikeilta paikoilta. Kulku muille paikoille on hankalaa mm. rapuista johtuen. Myös avustajan kannattaa ostaa lippunsa hyvissä ajoin,  jotta saa paikan mahdollisimman läheltä avustettavaa.

Sibeliustalosta voi lainata tilaisuuden ajaksi pyörätuolin tai rollaattorin liikkumisen avuksi.

Esteettömät WC:t

Esteettömät wc:t sijaitsevat lähellä naulakkoa: lippukassalta käytävää eteenpäin, kulman takana oikealla.  Toisessa tilassa lapsenhoitotaso ja tarvikkeita.

Avustavat koirat

Opas- tai avustajakoiria käyttävät henkilöt voivat tulla Pääsalin konsertteihin ja Finlandia-klubille sekä ravintolatiloihin. Opas- tai avustajakoirasta kannattaa mainita jo lipunostotilanteessa. Pyörätuolipaikat ovat salissamme koiran kannalta parhaiten sijoitettuja. Koiran kanssa konserttiin tulevaa asiakasta pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin, ja ottamaan välittömästi yhteyttä vahtimestariimme. Näin toimien voimme varmistaa esteettömän ja sujuvan siirtymisen konserttisalin puolelle.

Pyydämme  huomioimaan konserteissa, että musiikin voimakkuus ja valot voivat häiritä koiraa.
Koiran voi jättää myös aulassa olevaan rauhalliseen paikkaan odottamaan. Henkilökunta opastaa paikan sijainnissa ja avustaa tällaisissa tilanteissa asiakkaan saliin omalle paikalleen.

Induktiosilmukka

Sibeliustalon Pääsalissa on taustamelua hälventävä induktiosilmukka.  Pääsalin kuuluvuuskartta löytyy osoitteesta www.kuulokuvat.fi. Mikäli huomaatte laitteen toiminnassa häiriöitä, pyydämme ilmoittamaan siitä henkilökunnalle.

 

Sibeliustalon kävijäinfo